Naše služby
Rychlé vyřízení
Rychlé vyřízení
Odesíláme objednávky do 12h každý všední den.
Možnost nákupu na splátky
Možnost nákupu na splátky
Jednoduchý, bezpečný a rychlý nákup přes Cofidis.cz
Online poradenství zdarma
Online poradenství zdarma
Zeptejte se našich specialistů na zdravý spánek na infolince nebo na prodejně.
Dárek k nákupu
Dárek k nákupu
Polštář jako dárek k vybrané matraci

Jak vybrat správnou matraci pro své potřeby

Jak vybrat správnou matraci pro své potřeby

Matrace je jedním z nejdůležitějších prvků vašeho ložnice. Kvalitní matrace vám poskytne zdravý spánek, což je klíčové pro vaše fyzické a duševní zdraví. Nicméně, s tolika různými typy a značkami matrací na trhu, může být obtížné vybrat tu správnou pro vaše potřeby. V tomto článku se zaměříme na klíčové faktory, které byste měli zvážit při výběru správné matrace.

  1. Zvažte svůj spánkový styl

První faktor, který byste měli zvážit, je váš spánkový styl. Pokud spíte na boku, bude pro vás nejlepší měkká matrace, která poskytuje dostatečnou podporu pro vaše ramena a boky. Pokud spíte na zádech, bude pro vás lepší středně tvrdá matrace, která udržuje vaše tělo v rovné linii. Například matrace ZEUS Aloe Vera 21 cm nebo Zeus Premium Aloe Vera 24 cm.
Pokud spíte na břiše, budete potřebovat tužší matraci, která pomáhá udržovat správnou pozici páteře. Doporučujeme matrace s kokosem Posejdon 22 cm .

2. Zvažte vaši váhu a postavu

Dalším faktorem, který byste měli zvážit, je váš tělesný typ a váha. Pokud jste těžší, budete potřebovat tužší matraci, aby se zabránilo propadání. Pokud jste menší, může být pro vás vhodnější měkčí matrace. Pokud máte bolesti zad, může být pro vás vhodná matrace s větší podporou v oblasti bederní páteře. Tužší varianta matrace Posejdon Pramium 27 cm

  1. Zvažte materiál matrace

Dalším faktorem, který byste měli zvážit, je materiál matrace. Existují různé typy matrací, včetně pěnových, pružinovýcha hybridních. Pěnové matrace jsou obvykle měkčí a poskytují větší tlumení pohybu, což je ideální pro páry. Pružinové matrace jsou pevnější a poskytují větší podporu. Hybridní matrace kombinují pěnu a pružiny, aby poskytovaly nejlepší z obou světů.

  1. Zvažte cenu matrace

Cena matrace je samozřejmě také faktorem, který je třeba zohlednit. Existují různé druhy matrací v různých cenových kategoriích. Vyberte si matraci, která splňuje vaše potřeby a zároveň se vejde do vašeho rozpočtu. Nenakupujte jenom podle ceny, ale zvažte, co si můžete dovolit.

 

    Zanechat odpověď