Naše služby
Rychlé vyřízení
Rychlé vyřízení
Odesíláme objednávky do 12h každý všední den.
Možnost nákupu na splátky
Možnost nákupu na splátky
Jednoduchý, bezpečný a rychlý nákup přes Cofidis.cz
Online poradenství zdarma
Online poradenství zdarma
Zeptejte se našich specialistů na zdravý spánek na infolince nebo na prodejně.
Dárek k nákupu
Dárek k nákupu
Polštář jako dárek k vybrané matraci

Bolavá záda: Masáže nebo Nová Matrace? Jak vybrat optimální řešení

Bolavá záda: Masáže nebo Nová Matrace? Jak vybrat optimální řešení

Bolest zad může způsobit nepříjemnosti a omezit váš každodenní život. Pokud trpíte touto nepříjemnou záležitostí, pravděpodobně už jste uvažovali o různých způsobech, jak zmírnit své potíže. Dvě hlavní možnosti, které většina lidí zvažuje, jsou pravidelné masáže a investice do nové matrace. V tomto článku se podíváme na to, co je lepší volba pro vaše bolavá záda - masáže nebo nová matrace.

Masáže pro úlevu od bolesti zad:

Masáže jsou osvědčenou metodou pro uvolnění svalů a zmírnění napětí, což může mít pozitivní vliv na bolest zad. Profesionální masér vám může poskytnout cílenou masáž, která se zaměřuje na konkrétní problematické oblasti. Masáže mohou pomoci:

  • Uvolnit napětí: Masáže mohou pomoci uvolnit svalové napětí, které může být jedním z hlavních faktorů přispívajících k bolesti zad. 

  • Zlepšit prokrvení: Masáže zlepšují prokrvení, což může podpořit léčbu svalových zranění a napomoci rychlejšímu hojení.

  • Stimulovat uvolňování endorfinů: Masáže mohou podpořit uvolňování endorfinů, přirozených látek, které působí jako analgetika a mohou snížit vnímání bolesti.

Nová matrace jako investice do zdraví zad:

Kvalitní matrace může mít výrazný vliv na zdraví vašich zad a celkovou kvalitu spánku. Při výběru nové matrace pro bolest zad můžete brát v úvahu následující faktory:

  • Podpora páteře: Správně vybraná matrace by měla poskytovat optimální podporu vaší páteři, což může snížit tlak na svaly a klouby.

  • Distribuce váhy: Matrace by měla rovnoměrně rozkládat váhu vašeho těla, aby nedocházelo k vytváření nežádoucího tlaku na konkrétní místa.

  • Pohodlí: Pohodlná matrace může napomoci uvolnění svalů a lepšímu spánku, což může pozitivně ovlivnit vaše bolesti zad. 
    K tomu to účelu nejlíp poslouží zdravotní a ortopedické matraci.  

Kombinace obou přístupů:

Neexistuje univerzální odpověď na otázku, zda jsou lepší masáže nebo nová matrace. Často je nejlepším přístupem kombinace obou metod. Pravidelné masáže mohou poskytnout okamžitou úlevu od bolesti, zatímco kvalitní matrace může ovlivnit dlouhodobé zdraví vašich zad.

Závěr:

Každý jedinec je jiný, a proto může být lepší volba mezi masážemi a novou matrací individuální. Doporučuje se konzultovat s odborníkem, jako je fyzioterapeut nebo lékař specializující se na bolesti zad, aby vám mohl doporučit nejvhodnější přístup pro vaše konkrétní potřeby.

    Zanechat odpověď